Glavna stran O centru Kontakt Mediacija Usposabljanje za mediatorje Seminarji Obvladovanje konfliktov Knjige O zavodu RAKMO
 
PUBLIKACIJE Zavoda RAKMO

  Obljuba mediacije: Odzivanje na konflikt z opolnomočenjem in priznavanjem; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

Knjiga primerja dva različna pristopa k mediaciji. Prvi je pristop reševanja problema, ki poudarja iskanje rešitev problemov in kreiranje obojestransko sprejemljivega sporazuma.Ta vrsta mediacije, ki je postala prevladujoča, je precej usmerjevalno in poravnalno naravnana. Drugi pristop je transformativni pristop, ki poudarja opolnomočenje in priznavanje kot primarni cilj in ne poravnavanje. Opolnomočenje pomeni spodbujanje udeležencev, da opredelijo probleme in sami iščejo rešitve. Priznavanje pomeni spoznavanje potreb in interesov druge strani in boljše razumevanje perspektive druge strani. Kot je opisano, transformativna mediacija pomaga udeležencem spoznati in izkoristiti možnosti za moralno rast ob prisotnosti konflikta. Ta pristop je bil manj poudarjen v zadnjih letih na področju razvoja mediacije, čeprav avtorja zagovarjata stališče, da bi moral biti transformativni pristop prevladujoč pristop v mediaciji v prihodnosti.

CENA: 39,90 €
NAROČILNICA

  Mediacija, Marko Iršič

Knjiga je v prvi vrsti namenjena mediatorjem in udeležencem usposabljanj za mediatorje kot pomoč pri bolj kakovostnem izvajanju mediacije oz. dodatno gradivo. Prav tako pa je knjiga namenjena vsem, ki jih to področje zanima in bi o mediaciji radi izvedeli več. Ugotovili boste, kaj vam mediacija ponuja oz. kakšne možnosti mediacija odpira. Če želite razreševati spore oz. konflikte na drugačen, bolj konstruktiven, sporazumen način, knjiga "Mediacija" ne sme manjkati na vaši knjižni polici.

CENA 39,90 €
NAROČILNICA

  Umetnost obvladovanja konfliktov; Marko Iršič

"Ena od temeljnih težav pri obvladovanju konfliktov in neusklajenosti je v tem, da se usklajenost predpostavlja, čeprav je resnici na ljubo vse prej kot samoumevna. Kadar se neusklajenost pokaže, pa se namesto k iskanju rešitev pogosto zatekamo k obtoževanju, nasilju ali prekinitvi komunikacije.Ker neupravičeno predpostavljamo usklajenost, ostanemo nepripravljeni in brez moči, kadar se neusklajenost ali konflikt pokaže. Namesto, da bi tako priložnost uporabili za rast in razvoj oziroma za izboljševanje sedanjega stanja, je ista priložnost vseprevečkrat povod za sovražnost, nasilje in prekinjanje odnosov, kar je ravno nasprotno od tega, kar bi lahko bilo."

CENA: 29,17 €
NAROČILNICA

Umetnost obvladovanja konfliktov + Mediacija

Knjigi Umetnost obvladovanja konfliktov in Mediacija sta vam na voljo tudi v cenovno ugodnem kompletu.

CENA: 60,00 €
NAROČILNICA

  Vrstniška mediacija; Fred Schrumpf, Donna K. Crawford, Richard J. Bodine

Priročnik o vrstniški mediaciji služi hkrati kot delovni zvezek in priročen referenčni vodnik. Namenjen je učencem, dijakom in študentom, ki se usposabljajo ali so se že usposobili za vrstniške mediatorje. Vsebina priročnika zajema cilje in naloge vrstniškega mediatorja, stopnje v postopku mediacije ter ponuja veliko praktičnih primerov, iger vlog, obrazcev za mediacijo in delovnih listov.

CENA: 19,90 €
NAROČILNICA

  Reševanje osebnih in organizacijskih konfliktov; Kenneth Cloke, Joan Goldsmith

Naučite se, kako se rešujejo osebni in organizacijski konflikti s poslušanjem zgodb ljudi, ko so v konfliktu, spoznajte zakaj ljudje pripovedujejo zgodbe na določene načine in gradijo tretjo zgodbo, ki jih pripelje skupaj. Knjigo sta napisala Kenneth Cloke in Joan Goldsmith, slavna mediatorja, ki sta uspešno uporabljala pripovedovalno metodo v postopkih mediacije, da sta ljudi premaknila od svojeglavosti, sovražnosti, strahu k odkritosti, sodelovanju in odpuščanju. Osredotoča se na transformativno moč zgodb in vsebuje vrsto preučevanih primerov na podlagi avtorjevih izkušenj s tisočimi klienti.

CENA V PREDNAROČILU: 29,90 € (cena po izidu 39,90€)
NAROČILNICA

  Obljuba mediacije: Transformativni pristop k obvladovanju konfliktov; Robert A. Baruch Bush, Joseph P. Folger

Avtorja na podlagi desetletnega dela na področju razvoja teorije, treninga, prakse, raziskav in ugotovitev predstavljata podrobno pregledano in posodobljeno oceno transformativnega modela mediacije in njegove uporabe v praksi vključno z:

 • odličnim opisom, o spremembi pogleda stroke v smeri vedno večjega odobravanja transformativnega modela
 • novo in bolj jasno predstavitvijo teorije in prakse transformativne mediacije, z veliko konkretnimi primeri
 • novo študijo primerov, ki zagotavlja jasno sliko modela v praksi, s komentarjem polnim novih informacij kako se model učinkovito uporablja
 • razjasnitvijo pogostih napačnih predstav modela
 • vizijo v prihodnosti, ki prikazuje kako lahko model koeksistira z drugimi pristopi in kje se pojavlja "trg" transformativne mediacije

Knjiga je temeljni vir transformativne prakse, tako za bralce prve izdaje kot tudi za nove bralce, vključno z mediatorji, pomočniki, pravniki, administratorji, politiki, vgojitelji, raziskovalci... Knjiga vas ne bo pustila ravnodušnega, če ste zainteresirani za prosvetlitev naše družbene ustanove in graditev odnosne vizije družbe.

CENA: 39,90€
NAROČILNICA
   

  Razpotja konfliktov, Kenneth Cloke

Razpotja konflikta: Potovanje v srce reševanja sporov je knjiga, v kateri avtor premika meje z izzivanjem mediatorjev k potovanju po poti transformacije, premoči in modrosti duha in srca. V pozivu k iskreni mediaciji avtor očrta 5 faz v mediaciji, komunikaciji in povezanosti s srcem.

CENA V PREDNAROČILU: 29,90 € (cena po izidu 39,90€)
NAROČILNICA

 
Družinska mediacija in njena uporabnost v vsakdanjem življenju; Marko Iršič, Sabina Lenarčič

Družinska mediacija je primerna za reševanje vseh sporov povezanih z družinskimi odnosi, od vsakodnevnih vprašanj do tistih, ki bi se sicer ali se že rešujejo na sodišču. Družinska mediacija je primerna tako za razreševanje sporov in izboljševanje odnosov znotraj družine ali med bivšimi družinskimi člani, kot tudi v postopku razhajanja oz. ločevanja, pod pogojem, da si obe strani želita rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe.

Želim prejeti brezplačni e-knjigici:
- Družinska mediacija
- Uvod v razreševanje konfliktov
Email :
Dovolim, da Zavod Rakmo uporablja zgornje podatke za obveščanje o izobraževanjih in drugih dogodkih.
Cena: 2,00 € na kos - naročilo najmanj 5 kosov
NAROČILNICA

 
Mediacija v podjetjih; Marko Iršič

Mediacija je še posebej primerna metoda za razreševanje sporov in spornih vprašanj v podjetju, ker udeleženca večinoma (razen v primerih prekinitve sodelovanja) ostajata v istem delovnem okolju. Hitra rešitev spora je tako v korist obema in podjetju kot celoti.

Želim prejeti brezplačni e-knjigici:
- Mediacija v podjetjih
- Šolska in vrstniška mediacija
Email :
Dovolim, da Zavod Rakmo uporablja zgornje podatke za obveščanje o izobraževanjih in drugih dogodkih.
Cena: 2,00 € na kos - naročilo najmanj 5 kosov
NAROČILNICA

 
Šolska in vrstniška mediacija; Marko Iršič, Irena Borštnar, Ivanka Marič, Ksenija Lorber

Šolska mediacija je mediacija, povezana s šolo in šolskim okoljem, in je namenjena v prvi vrsti učencem, šoli in staršem učencev, poleg tega pa tudi drugim subjektom, ki so s šolo tako ali drugače povezani. Mediacijo na šoli lahko vodi eden ali dva vrstniška mediatorja (v sporih med učenci), šolski mediator ali šolski mediator s somediatorjem (ki je lahko tudi učenec) ali pa zunanji mediator oz. zunanji mediator s somediatorjem (ki je lahko tudi šolski mediator). Vrstniška mediacija – mediacija, ki jo vodi eden ali dva vrstniška mediatorja – je torej podkategorija šolske mediacije in ima tudi zelo pomembno vlogo v šolskem okolju.

Želim prejeti brezplačni e-knjigici:
- Mediacija v podjetjih
- Šolska in vrstniška mediacija
Email :
Dovolim, da Zavod Rakmo uporablja zgornje podatke za obveščanje o izobraževanjih in drugih dogodkih.
Cena: 2,00 € na kos - naročilo najmanj 5 kosov
NAROČILNICA

  Paket 5 knjižic:
 • Uvod v razreševanje konfliktov v medosebnih odnosih; Marko Iršič
 • Smernice za srečen zakon; Marko Iršič
 • Družinska mediacija in njena uporabnost v vsakdanjem življenju; Marko Iršič, Sabina Lenarčič
 • Mediacija v podjetjih; Marko Iršič
 • Šolska in vrstniška mediacija; Marko Iršič, Irena Borštnar, Ivanka Marič, Ksenija Lorber
Cena: 8,00 €
NAROČILNICA

  Paket 3 knjižic:
 • Družinska mediacija in njena uporabnost v vsakdanjem življenju; Marko Iršič, Sabina Lenarčič
 • Mediacija v podjetjih; Marko Iršič
 • Šolska in vrstniška mediacija; Marko Iršič, Irena Borštnar, Ivanka Marič, Ksenija Lorber
Cena: 5,00 €
NAROČILNICA

(nazaj na vrh strani)

Če opazite morebitne nepravilnosti v delovanju internetne strani, prosimo sporočite na e-mail: webmaster@rakmo.si.